Les notícies més destacades de la setmana

Repassa l'actualitat dels darrers dies a Rubí

La setmana del 15 al 21 d'abril ha estat carregada de novetats per a Rubí. Diferents actes, entrevistes i tastets del passat han marcat els titulars dels darrers dies. Els més destacats, són els següents: 

Rubí commemora els 93 anys de la proclamació de la Segona República

El diumenge passat va tenir lloc la commemoració del 93è aniversari de la Segona República Espanyola, a la plaça de la República. Es va fer les lectures de dos poemes que fan honor a aquest dia i una ofrena floral a la placa que recorda aquest temps del 1931 al 1936. Part de l'equip de govern i representants d'altres formacions van formar part de l'acte. Aquest ha sigut el primer acte oficial del regidor en comptències de Memòria Democràtica, Jordi Arnaiz.

Més info: Rubí commemora els 93 anys de la proclamació de la Segona República

La renovació del Parc de Ca n'Oriol: cronologia de la nova cara del pulmó verd de Rubí

Un dels indrets més importants de Rubí és el Parc de Ca n'Oriol. Hem fet un repàs de la seva transformació, la història i els projectes que s'han volgut portar endavant, com el de 2018. Dintre de no res, s'inaugurarà la zona de "la Bombonera", que integra part del parc que estava separada per l'asfalt.

Més info: La renovació del Parc de Ca n'Oriol: cronologia de la nova cara del pulmó verd de Rubí

Ja pots consultar si et toca estar a la mesa electoral el 12M

56.905 veïns i veïnes de la ciutat estan cridats a les urnes per a les eleccions del Parlament de Catalunya del 12 de maig. Moltes d'elles formen part de les meses electorals i qui ho desitgi, també poden comprovar si han estat escollides com a integrants d’alguna mesa a través d'aquest enllaç o bé del XatBot, l’eina de consulta i suport als tràmits municipals disponible a la Seu Electrònica, a la part inferior dreta de la pàgina, o a través dels serveis de missatgeria mòbil WhatsApp (623 196 219) i Telegram (compte d'usuari: SuportRubi_Bot). El XatBot permet saber de manera immediata si s’ha estat designat/da membre de mesa i també el lloc de votació (col·legi, secció i mesa). Per fer-lo servir només cal saludar i fer la consulta.

Més info: Ja pots consultar si et toca estar a la mesa electoral el 12M

L'antiga carretera al Papiol, 1922

Un cop més, Jordi Vilalta ens transporta al passat de Rubí. Aquesta vegada ha parlat de l'antiga carretera al Papiol, fa 102 anys. Les primeres línies diuen: "Aquesta setmana presentem una fotografia de l'Arxiu Fotogràfic del Museu de Rubí, d'autoria desconeguda i datada al 1922, en la qual podem veure una tartana tirada per un cavall que possiblement es dirigeix a la població del Papiol en el cas que la imatge estigués mirant cap al nord. Segons el peu de fotografia de l'arxiu esmentat, la imatge està presa a l'alçada de la font del Ferrer. Aquest brollador era situat en terres de la masia de can Vallhonrat i feia un bon servei als qui passaven assedegats, a peu o en carro com el que veiem a la imatge".

Més info: L'antiga carretera al Papiol, 1922

Ignasi Muñoz (escriptor): "Amb 'Maribel Mata' la gent pot esperar riure i passar-s'ho bé"

Aquesta setmana hem pogut parlar amb l'Ignasi Muñoz, rubinenc de 27 anys, l'autor del llibre Maribel Mata i el fundador de la companyia de teatre Escena 13. Va estudiar una diplomatura de cinematografia, direcció i guió, però sempre s'ha centrat en el teatre. És conegut per ser l'organitzador d'Addictes al Microteatre i per ser una de les cuques de l'InFest, el Festival Internacional de Curtmetratges de Terror i Freak de Rubí.

Més info: Ignasi Muñoz (escriptor): "Amb 'Maribel Mata' la gent pot esperar riure i passar-s'ho bé"

Rubí celebra la 10a edició del Dia de la Terra amb una seixantena d'activitats

Del 20 al 28 d'abril la ciutat ofereix xerrades, tallers i propostes a l'aire lliure per conscienciar sobre la preservació del medi ambient. El 22 d'abril és el dia oficial, i es amb un seguit d'activitats organitzades per l'Ajuntament de Rubí i altres col·lectius locals. La Fira de la Terra és una de les activitats més destacades de la programació, que s'ha fet el dissabte 20 d'abril a les places Pearson i Nova Estació de 10h a 14h, i ha donat el tret de sortida a la programació.

Més info: Rubí celebrarà la 10a edició del Dia de la Terra amb una seixantena d'activitats

L'Associació d'Escacs Rubinenca: un club bolcat en l'ensenyament

 

L'Associació d'Escacs Rubinenca fa 75 anys d'història a la ciutat aquest 2024. Tres quarts de segle dedicats al món dels escacs que esdevé un univers ric en estratègies, pensaments profunds i competició. Actualment, l'Associació té 40 alumnes dividits en diferents equips i es dedica plenament a l'ensenyament d'aquest esport, però no sempre ha estat així. Hem pogut parlar amb el seu president, Pedro Alarcón, per a fer un repàs de la seva història. 

Més info: L'Associació d'Escacs Rubinenca: un club bolcat en l'ensenyament

La Colla Gegantera de Rubí celebra els 40 anys del Roc i la Paula

Aquest any, els gegants, el Roc i la Pula, fan 40 anys. Van sortir per primer cop al carrera a la Festa Major de 1984, i per aquest motiu, la Colla Gegantera ha fet un calendari d'activitats, com conferències i concentracions amb altres colles. 

Més info: La Colla Gegantera de Rubí celebra els 40 anys del Roc i la Paula

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.