Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

La setmana començava amb el centenar d'arbres que es van plantar al torrent dels alous en celebració del dia de l'arbre autòcton. Es van plantar exemplars de fulla caduca, com ara roures, freixes o lledoners, entre d'altres. També alguns de fulla perenne, com l'alzina. 

Més info: Es planten un centenar d'arbres en la 22a edició del dia de l'arbre autòcton

Aquest cop, l'article setmanal de l'historiador local Jordi Vilalta, ens porta la història darrere de la imatge d'un curs de viticultura i enologia a la Cambra Agrícola de Rubí l'any 1915. Ens explica quina va ser la rellevància d'aquest curs i tot el que va implicar per a la nostra ciutat i el sector agrícola.

Més info: Un curs de viticultura i enologia a la Cambra Agrícola, 1915

Brian Ríos va ser detingut la matinada del  21 d'agost a Rubí i va morir hores més tard, sota custòdia policial, en els calabossos de la comissaria de Mossos d'Esquadra de la ciutat. Davant la mort sobtada d'una persona sana, la seva família i l'advocada que havia d'assistir al Brian quan hagués passat a disposició judicial, demanen la col·laboració ciutadana i nous testimonis per aclarir els fets. L'advocada ha posat a disposició pública el seu correu: garcia.rull@icater.org, per tothom que cregui que pot tenir alguna informació.

Més info: Denuncien el cas d’un jove mort als calabossos de Rubí

Ja han tornat els vals de descompte de 10 euros, que la ciutadania podrà adquirir per la meitat del seu valor, per comprar en comerços de Rubí adherits a la iniciativa durant aquest Nadal. Els vals es podran fer servir a les botigues locals del 2 de desembre al 5 de gener i, en total, s'emetran 17.000 descomptes.

Més info: Tornen els vals de descompte per comprar a botigues de Rubí

L'obertura del nou Mercadona, situat al costat del torrent dels Alous, al carrer Marconi, estava prevista per abans d'acabar l'any, però finalment obrirà el 16 de gener de 2023. L'establiment comptarà amb 141 places d'aparcament i suposarà el tancament de l'actual supermercat situat al carrer Calderón de la Barca.

Més info: Ja hi ha data d'obertura del nou Mercadona de Rubí

Dilluns al matí, el braç d'una grua que col·locava plaques solars al sostre del gimnàs Duet Sports va cedir i va foradar el sostre de la zona d'aigües. En aquell moment només hi havia 3 persones en aquella zona i per sort no s'ha lamentat cap ferit.

Més info: Una grua forada el sostre de la piscina del Duet Sports

Joan Vazquez, cantant i actor, interpretarà a José Pérez Ocaña: artista, performer i precursor en la defensa dels drets LGTBIQ+ en el cabaret musical 'Ocaña, Reina de las Ramblas' que tindrà lloc al teatre La Sala el 4 de desembre.

Més info: Joan Vázquez: “Ocaña representa el moviment LGTBIQ+ i va ser un dels pioners”

Mercedes Rodríguez de la Cansaladeria Milà ens ha obert les portes de la seva botiga i ens ha explicat com el seu comerç, amb 65 anys d'història, està actualment en traspàs i té previst tancar a finals d'any. Segons assegura la Mercedes, la cansaladeria ha patit la pujada de preus generalitzada de la llum, el lloguer i la matèria primera, i un petit negoci com el seu no ho ha pogut aguantar.

Més info: Mercedes Rodríguez (Cansaladeria Milà): “Des de la pandèmia ha canviat molt la forma de comprar"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.