Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

Començàvem la setmana del 11 al 17 d'octubre relatants tots els fets ocorreguts la nit del divendres amb la mort del botiguer pakistanés mort apunyalat a Rubí. Així, la ciutadania decidia mostrar la seva indignació per condemnar aquest fet amb una concentració a la plaça de l'Ajuntament que va aglutinar a més de 400 persones.

Més info: Indignació per l’assassinat d’un comerciant de Rubí

També es va saber que el consistori està valorant la possibilitat de soterrar part de la línia elèctrica d’alta tensió de Can Fatjó ja que, aquesta opció comportaria més beneficis que la proposta de Red Eléctrica de España (REE), de desviar la línia.

Dimarts explicàvem que el Govern de la Generalitat aixecava la gran majoria de les restriccions per la Covid-19. La mascareta continuarà sent obligatòria quan no es pugui mantenir la distància de seguretat, però s'eliminen els límits d'aforament als àmbits de la cultura, l'esport i la restauració.

Més info: Catalunya elimina la gran majoria de les restriccions covid

 

Dimecres el nostre col·laborador Jordi Vilalta ens apropava una fotografia on es podia veure la plaça del Dr. Guardiet el dia 6 d’octubre de 1962, atapeïda de gent. I és que a les 5 de la tarda començava el funeral oficial de les víctimes de la rierada del 25 de setembre del mateix any, que s’emportà tantes vides humanes a Rubí 

Més info: El funeral de les víctimes de la rierada, 6 d’octubre de 1962

Dijous informàvem que l’AFA del centre educatiu Torre de la Llebre reclama acabar amb la degradació de les torres Massana, freqüentat per persones drogodependents i amb molts racons on s'acumula la brutícia i deixalles diverses, i crear un espai segur per als infants.

Més info: Famílies de l’escola Torre de la Llebre reivindiquen dignificar la zona

A més, l’Ajuntament de Rubí informava que ajornava la jornada de botigues al carrer prevista per aquest dissabte 16 d'octubre, en senyal de dol per l'assassinat del comerciant el passat divendres a la la plaça de l’Onze de Setembre.

El divendres el va protagonitzar la manifestació d'una cinquantena de persones pels carrers de Rubí per protestar pel desallotjament de l'hort comunitari El Mirlo, part del qual va ser enderrocat a primera hora del matí de dijous per construir, previsiblment, un edfifici d'habitatges un cop els terrenys estiguin nets.

Més info: Protesta pel desallotjament de l'hort comunitari El Mirlo

D'altra banda, l'allau humana que es va viure a les Carpes Lemon de Sant Cugat el divendres 8 d'octubre va deixar desenes de joves amb contusions i rascades. Una d'elles, la filla d'un veí de Rubí qui explica l'experiència de primera mà i com van succeïr tots els fets.

Per acabar la setmana, obríem el dissabte la tornada de la fira de Sant Galderic a Rubí, dedicada a l'art i la pagesia, amb activitats i mostres durant aquest tot el dia a diferents punts de la ciutat. 

Més info: La Fira de Sant Galderic torna en petit format

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.