Eleccions municipals Rubí 2023: qui és qui

Els partits locals ja han escollit el seu candidat per a les eleccions del pròxim 28 de maig

La cursa electoral per a les eleccions municipals que tindran lloc el maig de 2023 ha començat i la majoria de partits de Rubí ja han presentat el seu candidat. Els comicis arriben després de quatre anys d'un govern de coalició entre el Partit Socialista de Catalunya (PSC) i En Comú Podem.

En el 2019, els socialistes van ser els més votats i van aconseguir 10 regidors, seguits d'Esquerra Republicana (7 regidors), En Comú Podem (3 regidors), Ciutadans (3 regidors), Veïns per Rubí (1 regidor) i l'Alternativa d'Unitat Popular (1 regidor). 

A cinc mesos i escaig de les eleccions, la majoria de partits ja han escollit el seu candidat a l'alcaldia. 

PSC

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, durant una roda de premsa. FOTO: Ajuntament de Rubí - Localpres

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, durant la roda de premsa d'aquest divendres. FOTO: Ajuntament de Rubí - Localpres

L’actual alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va confirmar el passat mes de juny que es tornava a presentar com a cap de llista del PSC, tot i que el procediment intern de primàries no tindrà lloc fins al gener. La primera edil va fer balanç del seu pacte amb els comuns i va destacar que són "un govern estable, d'esquerres, progressista i amb un full de ruta compartit". 

Més info: L'alcaldessa de Rubí confirma que serà la candidata del PSC a les eleccions del 2023

ERC

Xavier Corbera, d'ERC

Xavier Corbera, d'ERC

A principis de l'any passat, el portaveu del principal grup de l'oposició, Xavier Corbera, era escollit com a candidat a l'alcaldia pels militants i simpatitzants d'ERC Rubí. El republicà expressava que l’objectiu és guanyar l’alcaldia de Rubí el 2023 i el seu partit és "l’única opció real que té Rubí per aconseguir transformar la ciutat aprofitant tot el seu potencial”.

Més info: Xavier Corbera, candidat d’Esquerra Republicana per a les eleccions municipals de Rubí 2023

En Comú Podem

Andrés Medrano i Ànnia García a la sala Neus Català, seu d'En Comú Podem. FOTO: Redacció

Andrés Medrano i Ànnia García a la sala Neus Català, seu d'En Comú Podem. FOTO: Redacció

Les formacions Podem i Comuns tornaran a anar junts a les eleccions municipals i Andrés Medrano Ànnia García seran els caps de llista d’En Comú Podem. Per al portaveu de Podem i actual regidor de Medi Ambient, estar en el govern municipal amb els socialistes els hi ha deixat tirar endavant “part” del seu projecte de partit, “tot i les limitacions i condicionants que han aparegut”.

Més info: Andrés Medrano i Ànnia García tornaran a presentar-se junts en les eleccions municipals

Ciutadans 

 
Roberto Martín

Roberto Martín

El passat mes d'octubre, el president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, feia pública la decisió del Comitè Autonòmic del partit de confiar en Roberto Martín com a candidat a l'alcaldia de Rubí. Destacava d'ell la seva mentalitat "regeneradora" i assegurava que la seva formació és l'única garantia per evitar "que l'Ajuntament acabi amb un pacte de PSC i ERC"

Més info: Roberto Martín, candidat de Ciutadans per a les eleccions municipals de Rubí de 2023

Veïns per Rubí 

Toni Garcia

Toni García

Toni García, actual portaveu de Veïns per Rubí, tornarà a ser el candidat del partit per als comicis del mes de maig, després de presentar-se com a única candidatura en el procés de primàries. Segons García, fins ara el partit s'ha desmarcat o abstingut d'assumptes que marquen l'ordre del dia dels plens municipals però que no tenen "relació directa amb els problemes de la ciutat". 

Més info: Toni García tornarà a ser el candidat de Veïns per Rubí

Alternativa d'Unitat Popular

La candidata de l'AUP, Marina Dolset, al centre. FOTO: Cedida

La candidata de l'AUP, Marina Dolset, al centre. FOTO: Cedida

Un dels pocs partits que canvia de portaveu cada mandat és l'AUP, formació que feia pública la seva llista electoral a finals de novembre. La candidata per a les pròximes eleccions és Marina Dolcet, que pren el relleu a Betlem Cañizar. Per a Dolcet, el que més els preocupa actualment és l'empobriment de la població a causa de la pandèmia i la inflació. 

Més info: Marina Dolset, candidata de l'AUP a les pròximes eleccions municipals

Junts Rubí 

Ivan Vila, nou candidat de Junts a les eleccions municipals 2023. FOTO: Cedida

Ivan Vila, nou candidat de Junts a les eleccions municipals 2023. FOTO: Cedida

El partit es va quedar fora de l'Ajuntament de Rubí en les darreres eleccions municipals i Ivan Vila serà el candidat per intentar recuperar la representació, després d'haver aconseguit, com a únic precandidat, els avals suficients en les eleccions primàries. Per a Vila, Junts és una força “imprescindible” per garantir un canvi a la ciutat.

Més info: Ivan Vila, candidat de Junts a les eleccions municipals 2023

Partit Popular

Juan José Giner és el candidat del Partit Popular

Juan José Giner és el candidat del Partit Popular

Els populars tampoc tenen representació municipal i Juan José Giner tornarà a ser el candidat a l'alcaldia en les votacions de 2023. Pel que fa al seu projecte, Giner avançava que el seu partit lluitarà per fer realitat "les reivindicacions que arrossega Rubí des de fa dècades", en declaracions a Ràdio Rubí.

Vox

Nerea Andrés és la candidata de Vox a Rubí. FOTO: Cedida

Nerea Andrés és la candidata de Vox a Rubí. FOTO: Cedida

Vox, sense representació fins ara en el ple municipal, ha anunciat que Nerea Andrés ha estat designada pel seu comitè executiu nacional com a candidata a l'alcaldia de Rubí per a les eleccions municipals de 2023. La candidata es presenta com a alternativa a la "dictadura del silenci" del PSC i En Comú Podem. 

Més info: Vox es presenta a les eleccions a Rubí amb Nerea Andrés com alcaldable

Valents 

Roberto Torrecilla és l'alcaldable de Valents a Rubí. FOTO: Artur Ribera

Roberto Torrecilla és l'alcaldable de Valents a Rubí. FOTO: Artur Ribera

Valents, també sense representació fins ara en el ple municipal, ha informat que Roberto Torrecilla, exnúmero 6 de Ciutadans a Sant Cugat en les eleccions del 2019, serà el seu candidat a l'alcaldia de Rubí. Torrecilla considera que la ciutat "necessita més seguretat ciutadana i més policia als carrers". 

Més info: Roberto Torrecilla, excoordinador de Ciutadans a Sant Cugat, ara és l'alcaldable de Valents a Rubí

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.