Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

Començava la setmana del 27 de setembre al 2 d'octubre amb el Servei de Gent Gran Activa de Rubí proposant una nova edició del programa d’activitats Gaudeix de la vida en gran!, adreçat a persones de més de 60 anys i que enguany serà novament presencial.

Més info: Nou programa d'activitats gratuïtes per a persones de més de 60 anys de Rubí

A més el dilluns arribava carregat d'últimes hores i és que, per una banda, els Mossos d'Esquadra anunciaven a primera hora del matí el desmantellament d'un punt de venda de drogues a Rubí i per una altra, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, anunciava que l'antic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc urbà. 

Dimarts el nostre col·laborador Jordi Vilalta ens apropava una fotografia on es podia veure la situació de la ciutat després de la gran tragèdia que segà la vida de moltes persones que vivien al lloc que ara coneguem com l’Escardívol el 25 de setembre de 1962.

Més info: Efectes de la rierada de 1962 a la part sud de l’Escardívol

 

A més, una de les notícies més destacades va ser que el Procicat autoritzava a la restauració de tot Catalunya tenir taules de fins a 10 persones a l'interior així com el plantejament d'obrir discoteques amb passaport Covid. 

Dimecres informàvem que un any després de l’entrada en vigor de la nova llei catalana del lloguer es confirma una moderació general dels preus. Així ho comunicava l'Ajuntament de Rubí, que es basa en les dades que ha fet públiques l’Agència de l’Habitatge de Catalunya corresponents al segon trimestre de 2021. 

Més info: El preu del lloguer baixa un 6% a Rubí des de l'entrada en vigor de la nova llei

D'altra banda, des del TOT Rubí vam poder informar d'un robatori al centre comercial de Sant Cugat i la Policia Local va acabar detenint els lladres després d'una persecució policial amb tret inclòs. 

Dijous explicàvem que la zona de baixes emissions (ZBE) arribarà a Rubí, d’una manera o altra, en un marge de quatre anys. Així ho estableix el Pla Director de Mobilitat 2020-2025 de la Generalitat, que inclou la ZBE per a les capitals de comarca i les ciutats amb més de 50.000 habitants, com és el cas de Rubí, i que té per objectiu millorar la qualitat de l’aire.  

Més info: La futura zona de baixes emissions de Rubí opta als fons europeus

Divendres us resumíem el segon ple municipal telemàtic corresponent al mes de setembre on un dels punts més importants va estar l'aprovació inicial de les noves ordenances fiscals, que s'ha aconseguit amb els vots a favor de l'equip de govern, format per PSC i En Comú Podem, i les abstencions de la resta de l'oposició.

Més info: El ple municipal aprova congelar els impostos de 2022

Per acabar la setmana, obríem el dissabte amb la concentració d'aproximadament un centenar de persones que va tenir lloc divendres a la plaça de la Nova Estació, batejada de nou com a plaça 1 d'Octubre, quatre anys després del referèndum. 

Més info: La Plataforma 1 d'Octubre de Rubí apel·la a la unitat i a un estat propi quatre anys després

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.