L'agenda cultural de Rubí es reactiva amb l’inici del curs

Recull d’espectacles, cursos i mostres que s’organitzen a la ciutat en els pròxims mesos

El nou inici de curs arrenca a Rubí amb un ampli ventall d’exposicions, espectacles i cursos de diverses temàtiques. La situació epidemiològica per la Covid-19 continua mostrant signes de millora i l’agenda cultural de la ciutat es reactiva poc a poc, tenint en compte que aquest mateix cap de setmana hi haurà concerts gratuïts de jazz als jardins de l'Ateneu municipal.

Nova temporada d'espectacles al teatre municipal La Sala 

La nova programació del teatre municipal La Sala està formada per una quinzena d’espectacles que combinen teatre, música, dansa, humor i les habituals propostes familiars amb la col·laboració de La Xarxa.

La programació s’obrirà el pròxim 24 de setembre amb la comèdia de Cesc Gay 53 diumenges, protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Lluís Villanueva i Àgata Roca. 

Al teatre municipal també es projectarà una pel·lícula del Cicle Gaudí el mes d'octubre, Les dues nits d’ahir.

Les entrades per a la nova temporada del teatre municipal La Sala ja es poden adquirir de forma online o a la taquilla de l’equipament, els dijous i divendres de 17 a 20 h.

Exposicions gratuïtes de temàtica molt diversa

Rubí acull durant aquests dies diverses exposicions molt variades. Per una banda, es pot visitar la mostra fotogràfica Bitter Sweet Soft de Bernat Millet, colaborador habitual del TOT, sobre la vida quotidiana dels habitants d'un poblat sahrauí. 

 

La mostra es pot visitar a l'Espai Expositiu Aula Cultural (Av. Barcelona 84), on es podrà admirar fins al 31 d'octubre en el següent horari: dijous i divendres, de 17 a 20 h; i dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. 

Una altra exposició recentment inaugurada ha estat De corones & virus. Els quadres sobre la monarquia de Miquel Mas estan acompanyats dels textos de l’exconseller de cultura, el rubinenc Joan Manuel Tresserras.

L'exposició es podrà visitar a l’Espai Cultural Francesc Alujas fins el 15 d’octubre (C/ Justícia, 6) fins al 15 d’octubre els dilluns i dijous de 17 a 20 h; els dimarts i dimecres de 10 a 13 h; i els divendres, de 10 a 13 h i de 19 a 20.30 h. 

Tanmateix, l’espai expositiu de l'Antiga Estació acull les obres de l’alumnat del taller d’Anna Tamayo, amb una trentena de quadres que inclouen producció inspirada en l’artista surrealista Remedios Varo, pintures de temàtica diversa i una dotzena de treballs que documenten el Rubí d’abans i d’ara.

La mostra es podrà visitar fins al 31 d’octubre en l’horari habitual de l’equipament: dijous, divendres i dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius, d'11 a 14 h.

Tanmateix, el Celler acollirà l’exposició Perplexitat, de l'artista rubinenca Mercè Ribera, del 23 de setembre al 28 de novembre. La pròpia autora la defineix com un projecte inusual dins el món de la fotografia, amb el qual no busca documentar la realitat, ni tan sols fer una interpretació d’ella a partir del món exterior, sinó aprofitar les eines que ofereix la fotografia per representar ficció i fabricar universos originats exclusivament a la seva ment. 

El Celler (C/ del Pintor Murillo 89) obre els dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h.

Cursos i tallers 

L’Ateneu municipal (C/ de Xile 1) ha obert aquesta mateixa setmana les inscripcions per a les activitats de la nova programació de tardor amb cursos, espectacles i propostes familiars. La programació inclou moltes altres activitats, entre elles, diversos cicles temàtics, així com accions formatives. 

A més, el servei educatiu de residus de l’Ajuntament de Rubí també ha preparat diverses propostes per aprendre a aprofitar els recursos i a prevenir la generació de residus, amb tallers de reciclatge per aprendre a fer compostatge cassolà o convertir uns texans vells en un necesser, i posa a disposició de la ciutadania ecotallers en format virtual.  

El Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC) de Rubí (C/ Sant Joan 1), també ofereix classes i cursos de diferents temàtiques. 

Torna a la ciutat la Fira del Vi 

Per últim, Rubí tornarà a organitzar la Fira del Vi al mes de novembre, previsiblement el cap de setmana del 5, després de dos anys sense celebrar-se pel coronavirus, i on es podran desgustar els millors vins de Catalunya un cop es descobreixin els guanyadors dels Premis Vinari 2021. A falta de conèixer tots els detalls, el TOT Rubí informarà puntualment d'aquesta i altres pròximes cites culturals de la ciutat.  

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.